• Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          • V stredu 30. marca sa v Základnej škole v Tomášovciach konal Deň otvorených dverí. Pozvanie prijali zvedaví budúci prváčikovia sprevádzaní pani riaditeľkou MŠ A. Liptákovou. Vo vstupných priestoroch školy bola sprístupnená školská kronika, do ktorej sa deti podpísali. Pre pozvaných hostí pripravili pedagógovia našej školy bohatý program. V úvode hostí privítala riaditeľka ZŠ a vzápätí na nich čakala vyučovacia hodina, počas ktorej mohli sledovať ako sa prváci učia čítať, písať a počítať. Predškoláci si vyskúšali písanie kriedou na školskú tabuľu. V ďalšej časti programu si vyrobili včielku z papiera. Na záver prekonávali prekážkovú dráhu s rôznymi pohybovými úlohami. Za usilovnosť, odvahu a preukázané zručnosti boli deti odmenené pekným darčekom. Ďakujeme všetkým, ktorí k nám zavítali. Pevne veríme, že naši hostia prežili príjemný deň a budeme radi, keď sa so všetkými stretneme na zápise detí do 1. ročníka ZŠ.

        • Okresné kolo- Hviezdoslavov Kubín
          • Okresné kolo- Hviezdoslavov Kubín

          • Aj tento školský rok sa mohli naši žiaci zapojiť do súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy- Hviezdoslavov Kubín. Začiatkom marca prebehli triedne kolá a následne školské kolo tejto súťaže. Víťazi školského kola E. Ifrim (2. ročník) a E. Snopková (4. ročník) reprezentovali našu školu v okresnom kole, ktoré sa uskutočnilo 16. marca v Novohradskom osvetovom stredisku v Lučenci. Na naše veľké potešenie E.  Snopková získala strieborné pásmo a E. Ifrim sa umiestnil v zlatom pásme a postupuje do vyššieho kola Hviezdoslavovho Kubína. Vedenie školy obidvom žiakom blahoželá a ďakuje za výbornú reprezentáciu školy.

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • Riaditeľka Základnej školy v Tomášovciach oznamuje rodičom a žiakom, že jarné prázdniny trvajú od 7. marca 2022 do 11. marca 2022. Vyučovanie po prázdninách začne 14. marca 2022.

        • Školské kolo - Hviezdoslavov Kubín
          • Školské kolo - Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín zažili na hodinách Slovenského jazyka a literatúry mnohí. Dôraz, tempo, nádych, pauza a ceruzkou popísané značky pri básničkách a prozaických textoch sú aj dnes jeho súčasťou. Poslaním Hviezdoslavovho Kubína bolo a je kultivovať a formovať recitátorský a interpretačný prejav najmä medzi mládežou. Súťaž v umeleckom prednese má v našej škole dlhoročnú tradíciu. V prvý marcový týždeň sa uskutočnili triedne kolá. Víťazi triednych kôl postúpili do školského kola, ktoré sa konalo 3. marca. Do školského kola bolo prihlásených 23 žiakov, ktorí súťažili v troch kategóriách. Žiaci sa umiestnili nasledovne:

            POÉZIA (I. kategória, 1.- 2.ročník)

            1. miesto – Eliáš Ifrim (2. ročník)

            2. miesto – Juraj Juriček (1. ročník)

            3. miesto – Saša Janíková (1. ročník)

                 

            POÉZIA (II. kategória, 3.- 4. ročník)

            1. miesto – Zuzana Katarina Lawhorn (4. ročník)

            2. miesto – Samuel Kučera (4. ročník)

            3. miesto – Adela Káková (4. ročník)

             

            PRÓZA (I. kategória, 1.- 4. ročník)

            1. miesto – Eva Snopková (4. ročník)

            2. miesto – Šimon Skýpala (3. ročník)

            3. miesto – Lýdia Horváthová (3. ročník)

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom gratulujeme.