• Aktuálne opatrenia v škole od 28.2.2022

          • V súlade s aktualizovaným Školským semaforom Vás informujeme o uvoľňovaní opatrení v škole.

            1. Nosenie rúška:

            - od 28.2. zrušenie povinnosti nosenia rúšok v triedach v rámci vých.- vzdel. procesu

            - nosenie rúška iba v spoločných priestoroch (chodba, šatňa, WC, .....) , na hodinách, kde sa premiešavajú triedy (ETV, NBV, záujmová činnosť)

            2. Opatrenia pri kontakte s pozitívnym spolužiakom v triede:

            - žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnym spolužiakom v rámci ustáleného kolektívu v triede, do karantény nejdú pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19 a ďalej pokračujú v prezenčnej forme vzdelávania

            - takíto žiaci musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom po dobu 10 dní, avšak je odporúčaný respirátor FFP2

            3. Opatrenia pri kontakte s pozitívnou osobou mimo školy:

            - žiak, ktorý bol mimo školy v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19, 2 dni pred potvrdením pozitivity tejto osoby alebo objavením prvých klinických príznakov, nastupuje do 5-dňovej karantény a nenavštevuje školu ani školské zariadenie

            - v prípade, že žiak spĺňa výnimku z karantény ( je zaočkovaný alebo prekonaný) a neprejavuje príznaky ochorenia COVID- 19, do karantény ísť nemusí, avšak musí mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom FFP2 po dobu 7 dní

            4. Opatrenia pri pozitívnom výsledku testu:

            - žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy

            - rodič telefonicky alebo e-mailom musí kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup

            - všeobecný lekár pre deti a dorast v prípade potreby stanoví nutnosť ďalšieho vyšetrenia na ochorenie COVID-19

            - rodič musí oznámiť škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam

            - po ukončení izolácie žiaka z dôvodu ochorenia COVID 19 dôrazne dodržiavať nosenie rúška/respirátora po dobu 5 dní

            - trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu, nejde do karantény za podmienok uvedených v časti 2.

            5. Ospravedlňovanie neprítomnosti žiaka na vyučovaní:

            - rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.  Pri návrate do školy rodič predloží  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.

            - pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení . Potvrdenie od lekára môže byť škole zaslané aj e-mailom, pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            6. Predkladanie Vyhlásenia o bezpríznakovosti:

            - rodič predkladá Vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka vtedy, ak žiak preruší školskú dochádzku na 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov, sviatkov a prázdnin).

            Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx

             Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

             

            V Tomášovciach   28.02.2022                                                                  Mgr. A. Kocúrová, riad. školy

             

          • Škola od 09.02.2022

          • Dňa 9. februára sa končí karanténa žiakov 2. a 4. ročníka a nastupujú na prezenčné vyučovanie. Karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény. Pred nástupom do školy odporúčame pretestovať žiakov a v deň nástupu predkladá zákonný zástupca písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti svojho dieťaťa. 

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_4.2..docx

             

            V Tomášovciach, 08.02.2022                                                                       Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka školy

             

          • Škola od 07.02. do 08.02. 2022

          •  V dňoch od 07.02. do 08.02. 2022 je škola v oranžovej fáze školského semaforu. Žiaci 2. a 4. ročníka sa učia dištančne z dôvodu nariadenej 5- dňovej karantény. Žiaci 1. a 3. ročníka sa vyučujú prezenčne podľa platného rozvrhu hodín. 

            Prevádzka školy bude nasledovná:

            1. Ranný ŠKD v prevádzke od 6:30 h do začiatku vyučovania.

            2. Popoludňajší ŠKD v prevádzke od skončenia vyučovania do 16:00 h.

            3. Školská jedáleň bude v bežnej prevádzke.

            Odporúčam pretestovanie detí v pondelok ráno pred odchodom do školy. V pondelok ráno nezabudnite predložiť vyhlásenie o bezpríznakovosti. 

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_4.2..docx

            V Tomášovciach  06.02.2022                                     Mgr.  A. Kocúrová, riaditeľka ZŠ

        • Detský karneval
          • Detský karneval

          • Február je tradične mesiacom karnevalov a zábav. Fašiangy, symbol veselosti, zábavy a hodovania sú obľúbené vo všetkých regiónoch Slovenska i dnes. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní  aj v našej škole. Deti sa naň tešia celé týždne a úporne rozmýšľajú, akú masku si tento rok zvolia. Pekne vyzdobená trieda,  ktorú zdobili  žiaci za pomoci pani vychovávateliek, nápadité masky, ktoré sa snažili zaujať nielen farebnosťou ale aj originálnosťou, veseliace sa deti, ktoré nechýbali ani tento rok. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, masky tancovali a zabávali sa. Odmenou pre deti boli sladké drobnosti, ich úsmev na tvári a spokojnosť.

        • Športové popoludnia v ŠKD
          • Športové popoludnia v ŠKD

          • Korčuľovanie má ako každý iný šport nepochybne množstvo benefitov. Pohyb na čerstvom vzduchu je pre zdravie a posilnenie imunity veľmi prospešný a korčuľovanie deťom rozvíja motoriku, posilňuje vytrvalosť a trpezlivosť. S týmto cieľom pripravili pani vychovávateľky v ŠKD pre našich žiakov športové popoludnia spojené s korčuľovaním na miestnom prírodnom klzisku. Okrem radosti z pohybu na čerstvom vzduchu si deti zdokonalili svoje korčuliarske schopnosti. Teší nás, že pre mnohých to bola silná motivácia a za krátky čas sa naučili korčuľovať. 

        • Polročné prázdniny
          • Polročné prázdniny

          • Riaditeľka Základnej školy v Tomášovciach oznamuje rodičom a žiakom, že polročné prázdniny budú v piatok 04. februára 2022Vyučovanie začne v pondelok 7. februára 2022.