• Jarné prázdniny

          • Riaditeľka Základnej školy v Tomášovciach oznamuje rodičom a žiakom, že jarné prázdniny trvajú od 15.02. do 19.02.2021.Vyučovanie bude pokračovať od 22.02.2021. O prezenčnej alebo dištančnej forme vyučovania rozhodne zriaďovateľ školy a vedenie školy na základe aktuálnej epidemiologickej situácie. Jarnú školu nebudeme realizovať.

          • Škola od 8.2. do 12.2.2021

          •                                                          Vážení rodičia!

            Informujeme Vás, že v týždni od 8.2.-12.2.2021 sa žiaci I. stupňa učia prezenčne.

            Prezenčná výučba žiakov I. stupňa:

            Podmienky vstupu do školy:

            Žiaci: žiaci I. stupňa (aj tí, ktorí presiahli vek 10 rokov) sa netestujú;

            Zákonní zástupcovia: doručia 8.2.2021 triednemu učiteľovi alebo pedagogickému dozoru vykonávajúcemu ranný filter Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Ak si zákonný zástupca nemôže Čestné vyhlásenie vytlačiť doma, bude k dispozícii ráno 8.2.2021 pred školou.

            Cestne_vyhlasenie_zak._zastupcu.docx

            Škola nekontroluje certifikáty, nezbiera kópie, nenahliada do sms správ - zodpovednosť preberá zákonný zástupca podpísaním vyhlásenia; 

            Testovanie si zabezpečí každý zákonný zástupca individuálne. Platnosť testu je 7 kalendárnych dní. Obec Tomášovce organizuje 6.2.2021 testovanie zákonných zástupcov, je potrebné sledovať stránku obce.

            Rodičia do areálu školy nevstupujú (to platí aj pre rodičov prvákov). Dozor pri vchode do ZŠ zabezpečí usmernenie žiakov.

            Organizačné informácie:

            V prevádzke je ŠKD od 6.50 – 16.00 hod.

            V prevádzke je stravovanie v ŠJ. Strava bude dovážaná. V prípade plánovanej neúčasti žiaka na vyučovaní oznámte jeho neprítomnosť deň vopred.

            Vyučovací proces bude organizovaný podľa rozvrhu hodín, ktorým sa vyučovalo od septembra do decembra 2020.

            ŠKD – 1 oddelenie

            Ďalšie informácie:

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvoval test, nebude sa jeho dieťa zúčastňovať vyučovacieho procesu. Zákonný zástupca zabezpečí spoluprácu so školou. V prípade, ak tak neurobí za 5 dní školského vyučovania, bude sa to považovať za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky. Rodič nebude môcť čerpať pandemickú OČR. Triedny učiteľ zašle žiakovi podklady k učeniu.

             

            Zdroj: MŠVVaŠ SR

             

            V Tomášovciach, 5.2.2021                                                           Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka školy                 

             

        • Ukončenie 1. polroku 2020/2021
          • Ukončenie 1. polroku 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamujeme Vám, že prvý polrok 2020/2021 ukončujeme u všetkých žiakov k 31.1. 2021. V súlade s usmernením MŠVVaŠ SR budú výpisy hodnotenia a klasifikácie za 1. polrok 2020/2021 doručené žiakom osobne v dobe ich návratu do školy. O ďalších skutočnostiach súvisiacich s návratom žiakov do školy Vás budeme priebežne informovať.

            V Tomášovciach 27.1. 2021                                                                                  Mgr. A. Kocúrová

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje

          • Vážení rodičia!

            Žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz. Vzhľadom k týmto okolnostiam je plánované pretestovanie zákonných zástupcov bezpredmetné. O termíne návratu žiakov  do školy Vás budeme priebežne informovať.

            14.1.2021                                                                                                                      Mgr. A. Kocúrová

                                                                                                                                                      riaditeľka ZŠ

          • Škola od 11. 01. 2021- informácie pre rodičov a žiakov

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Vláda SR prijala rozhodnutie zaviesť lockdown, v rámci ktorého obmedzila v maximálnej miere mobilitu s cieľom zamedziť tak ďalšiemu šíreniu nákazy. Napriek obmedzeniu chodu škôl, niektoré z nich musia byť otvorené pre pracovníkov v kľúčových oblastiach. 

            Od 11. januára 2021 bude prvý stupeň ZŠ pokračovať dištančným spôsobom výučby. MŠVVaŠ SR zriaďovateľovi  odporúča otvoriť školský klub detí najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR. V nasledujúcich dňoch budú triedne učiteľky zisťovať počty žiakov, ktorých rodičia patria do vyššie uvedených kategórií zamestnancov, nemôžu ostať na OČR a potrebujú umiestniť svoje dieťa do školského klubu detí.  Následne po porade so zriaďovateľom školy Obcou Tomášovce bude vydané rozhodnutie o otvorení alebo neotvorení školského klubu detí pri ZŠ  Tomášovce od 11. januára 2021.

            Situácia by mohla podľa plánu od 18. januára 2021 vyzerať nasledovne:

            Obnoví sa vyučovací proces pre prvý stupeň základných škôl.  Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu. Rezort školstva odporúča pre prvý stupeň základnej školy pretestovanie zamestnancov a rodičov.

            Zároveň je potrebné zdôrazniť, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ.

            Pre získanie ďalších informácií odporúčam navštíviť stránku ministerstva školstva:

            https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

             

            V Tomášovciach  5.1.2021                                                                                  Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka ZŠ

             

        • Vianočné prianie
          • Vianočné prianie

          • Rok 2020 bol pre väčšinu z nás náročný. Museli sme sa naučiť žiť spôsobom, aký sme si pred časom nevedeli ani predstaviť. Práve kvôli všetkým tým nepríjemnostiam, ktorými sme si tento rok prešli, by sme sa mali tešiť aj z maličkostí a z pekných vianočných chvíľ, ktoré sú pred nami. Želám Vám príjemné vianočné sviatky a šťastný nový rok 2021.

            Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka ZŠ

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Riaditeľka Základnej školy v Tomášovciach oznamuje rodičom a žiakom, že vianočné prázdniny budú trvať od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

            Vyučovanie začne v pondelok 11. januára 2021.

        • Vianoce v našej škole
          • Vianoce v našej škole

          • Stalo sa peknou  tradíciou, že v čase pred príchodom Vianoc, najkrajších sviatkov v roku, žiaci a pedagógovia našej školy vyzdobia triedy, okná i chodby školy tak, aby vianočná atmosféra dýchala z každého kúta. Inak to nebolo ani v tomto roku. Posledný týždeň  pred vianočnými prázdninami, pod krásne vyzdobeným vianočným stromčekom, našli deti v ŠKD  milé prekvapenie. Spoločenským hrám, panáčikom, domčeku pre bábiky a ostatným hračkám sa všetci potešili a hneď si ich aj rozbalili. Tešíme sa, že sa nám podarilo vyčariť úsmev na tvárach detí a vytvoriť v škole pravú vianočnú náladu.   

        • Školské kolo Pytagoriády
          • Školské kolo Pytagoriády

          • Deviateho decembra sa v našej škole uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. S náročnými úlohami sa statočne popasovali a svoje vedomosti  testovali všetci žiaci 3. a 4. ročníka. Cieľom tejto súťaže bolo spopularizovať matematiku a podporiť talenty s logickým myslením. Úlohou súťažiacich bolo v časovom limite 60 minút vyriešiť 15 úloh. Dôležitá bola aj rýchlosť, pretože za ušetrené minúty získali žiaci body naviac, ktoré sa pripočítali k celkovému bodovému hodnoteniu. Úspešnými riešiteľmi sa stali žiaci 3. ročníka: Z. K. Lawhorn, E. Snopková, M. Uhrin a L. Vreštiaková. Všetkým súťažiacim ďakujeme, úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme im veľa šťastia v obvodnom kole.                                                                                                                                                                                                    

        • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom koši máš
          • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom koši máš

          • V piatok  4. decembra sa už od rána v našej škole ozýval smiech a hlasná vrava. Naši žiaci sa pripravovali na vzácnu návštevu- Mikuláša. Vyzdobovali  triedy a pritom netrpezlivo čakali. Nakoniec  sa dočkali balíčkov plných sladkých dobrôt. Mikuláš však neprišiel osobne. Namiesto seba poslal svojho nebeského kuriéra. Mikulášovi sa deti odvďačili spoločnými fotografiami, ktoré mu pošleme na jeho adresu. Veselá nálada pokračovala aj popoludní v ŠKD. S pomocou pani vychovávateliek deti vyrábali vianočné ozdoby, ktorými vyzdobili vianočný stromček.  K našim tradičným predvianočným aktivitám patrí Vianočná pošta. Písanie listov Ježiškovi ukončilo tento výnimočný deň plný prekvapení a dobrej nálady.

        • Európsky týždeň boja proti drogám
          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Európsky týždeň boja proti drogám pripadol tento rok na tretí novembrový týždeň. Žiaci usilovne pracovali na protidrogových aktivitách v rámci svojich tried i v ŠKD. Na začiatku týždňa mali žiaci možnosť zoznámiť sa s publikáciou pre deti Nenič svoje múdre telo. V strede týždňa si ďalej dopĺňali vedomosti z protidrogovej tematiky prostredníctvom interaktívneho kvízu a diskusiou s pani učiteľkou D. Fungáčovou, ktorá je školskou koordinátorkou protidrogovej prevencie. Vo štvrtok sa žiaci z každej triedy zapojili do preventívnej aktivity Deň bez sladkostí, ktorej cieľom bolo posilniť odhodlanie odolať pokušeniu. V závere týždňa žiaci pracovali na svojich kreatívnych nápadoch pri tvorbe plagátov, prostredníctvom ktorých vyjadrili svoj odmietavý postoj k drogám a akejkoľvek závislosti. Veríme, že svojou účasťou na pripravených aktivitách žiaci získali povedomie o škodlivosti užívania drog a upevnili si návyky zdravého životného štýlu.

        • Informatická súťaž iBobor 2020
          • Informatická súťaž iBobor 2020

          • V utorok 10. novembra si naši žiaci 2. a 3. ročníka vyskúšali svoje vedomosti a schopnosť logicky myslieť v informatickej súťaži iBobor. Táto úspešná súťaž, ktorej symbolom sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, vznikla v roku 2004 v Litve a odvtedy sa postupne rozšírila do ďalších európskych krajín. Hlavným cieľom súťaže  je podporiť u žiakov záujem o informačné a komunikačné technológie a posmeliť ich v  používaní moderných technológií pri učení sa. V kategórii DROBCI z našej školy súťažil  1 prvák, 5 druhákov a 12 tretiakov. V časovom limite 30 minút riešili 9 súťažných úloh. Každý účastník sa dozvedel počet bodov ihneď po skončení testu. Kompletné vyhodnotenie celej školy bude prístupné najneskôr týždeň po uskutočnení súťaže. Všetkým žiakom ďakujeme za účasť v súťaži!

             

             

          • Organizácia vyučovania a prevádzky školy od 10.11. do 13.11.2020

          •  Vážení rodičia, milí žiaci!

            Po druhom kole celoplošného testovania Vás informujeme o organizácii vyučovania a o prevádzke školy v dňoch od 10.11. do 13.11.2020:

            2. Žiaci 1., 2., 3. a 4. ročníka sa v dňoch od 10.11. do 13.11.2020 budú vyučovať prezenčne (žiaci budú chodiť do školy a vyučovať sa podľa platného rozvrhu hodín).

            3. ŠKD a školská jedáleň bude v prevádzke bez obmedzení.

            4. Ranný ŠKD bude v prevádzke od 6:15 h do začiatku vyučovania.

            5. Časový harmonogram ranného príchodu žiakov všetkých ročníkov ostáva bez zmeny.

            6. Žiaci, ktorí boli po prvom kole testovania v 10-dňovej izolácii z dôvodu netestovania zákonných zástupcov sa môžu vrátiť do školy. Pri návrate do školy predkladajú ospravedlnenie na 5 vyučovacích dní a vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti aktualizované 9.11.2020.

            7. Pri návrate všetkých žiakov do školy zákonní zástupcovia predložia 10.11.2020 vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (aktualizované 9.11.2020). Je to nové tlačivo a je možné si ho stiahnuť z webovej stránky školy. V papierovej podobe bude k dispozícii 10.11.2020 ráno pre budovou ZŠ.

             Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_9.11.2020.pdf

            8. Zákonný zástupca žiaka, ktorý bol v nariadenej domácej izolácii z dôvodu podozrenia na ochorenie COVID- 19 predloží po prvom nástupe do školy okrem vyhlásenia o bezinfekčnosti aj potvrdenie o chorobe od pediatra.

            9. V prípade, že osoba vstupujúca do školy absolvovala druhé kolo celoplošného testovania sa riadi nasledujúcimi opatreniami:

            a) v prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 21 je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu.

            b) riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu alebo iným dokladom preukazujúcim oprávnenie na vstup do priestorov, ktoré môže vo vybraných prípadoch nahradiť potvrdenie o výnimke podľa prílohy vyhlášky č. 21 alebo vyhlášky č. 16.  

            c) prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke , v zmysle vyhlášky č. 21 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.

            d) v prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec, žiak ani dieťa nenavštevujú školu prezenčne.

            e) Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            V Tomášovciach,9.11.2020                                                                               Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka školy

             

          • Organizácia vyučovania a prevádzky školy od 3.11. do 5.11.2020

          •  Vážení rodičia, milí žiaci!

            Po celoplošnom testovaní Vás informujeme o organizácii vyučovania a o prevádzke školy v dňoch od 3.11. do 5.11.2020:

            1. Žiaci 1. ročníka sa v dňoch od 3.11. do 5.11.2020 budú učiť dištančne (žiaci nebudú navštevovať školu a úlohy im budú zasielané na e-mailové adresy zákonných zástupcov).

            2. Žiaci 2., 3. a 4. ročníka sa v dňoch od 3.11. do 5.11.2020 budú vyučovať prezenčne (žiaci budú chodiť do školy a vyučovať sa podľa platného rozvrhu hodín).

            3. ŠKD a školská jedáleň bude v prevádzke bez obmedzení.

            4. Ranný ŠKD bude v prevádzke od 6:45 h do začiatku vyučovania.

            5. Časový harmonogram ranného príchodu žiakov 2., 3. a 4. ročníka do školy bude bez zmeny od 7:30 do 7:50 h.

            6. Zákonný zástupca predloží 3.11.2020 pri príchode svojho dieťaťa do školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (aktualizované 1.11.2020). Je to nové tlačivo a je možné si ho stiahnuť z webovej stránky školy. V papierovej podobe bude k dispozícii 3.11.2020 ráno pre budovou ZŠ.

             Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_1.11.2020.pdf

            7. Zákonný zástupca žiaka, ktorý bol v nariadenej domácej izolácii z dôvodu podozrenia na ochorenie COVID- 19 predloží po prvom nástupe do školy okrem vyhlásenia o bezinfekčnosti aj potvrdenie o chorobe od pediatra.

            8. MŠVVaŠ SR odporúča zákonným zástupcom, ktorí sa nezúčastnili testovania, aby v dňoch od 3.11.- 5.11.2020 neumiestňovali svoje dieťa do školy. Na tieto dni ich môžu ospravedlniť z vyučovania.

            Škola sa aktuálne nachádza v oranžovej fáze. U jedného zamestnanca školy bolo pri celoplošnom testovaní zistené ochorenie COVID-19. Zamestnanec ostáva 10 dní v domácej izolácii.

             

            V Tomášovciach, 2.11.2020                                                                                     Mgr. A. Kocúrová

                                                                                                                                                riaditeľka školy

             

          • Usmernenie MŠVVaŠ SR po celoplošnom testovaní

          • Usmernenie po celoplošnom testovaní                                                   

            Vážení rodičia!

            Na základe Usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Vás vedenie školy informuje o prijatých opatreniach v nadväznosti na vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 15 a č. 16 zo dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SR č. 693/2020 vydáva toto usmernenie v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť.“

            1. V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec, žiak ani dieťa nenavštevujú školu prezenčne.

             

          • Celoplošné testovanie- informácie

          • Vážení rodičia!

            Informujeme Vás o aktuálnom stave v našej škole:

            Podozrenie na ochorenie COVID-19 u nášho žiaka nebolo potvrdené a preto je základná škola stále v zelenej fáze. Počas víkendu 31.10. a 1.11. sa má uskutočniť celoplošné testovanie. V tejto súvislosti MŠVVaŠ SR vydalo usmernenie, podľa ktorého: 

            1. Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            2. Žiaci prvého stupňa, ktorí majú nad 10 rokov majú povinnosť pri prvom nástupe do školy po celoplošnom testovaní predložiť negatívny výsledok RT- PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            Po realizácii celoplošného testovania Vás budeme v priebehu pondelka 2.11.2020 informovať o organizácii vyučovacieho procesu, vrátane prevádzky školy na dni od 3.11.- 5.11.2020.

             

        • Halloween v našej škole
          • Halloween v našej škole

          • Posledný týždeň pred jesennými prázdninami sa v našej škole niesol v halloweenskej nálade. Žiaci  ukázali svoju zručnosť a kreativitu najprv v podobe vyrezaných tekvíc.  Malé, veľké, usmiate, strapaté  či zubaté. Všetky boli nápadité a skrášlili hlavný vchod do budovy školy. Magickú atmosféru  dotvárali žiaci oblečení v kostýmoch kostlivcov, čarodejníc, duchov a iných príšer, ktoré sa zišli na Halloweenskej party. Hry, súťaže, hudba , tanec a zábava so spolužiakmi  potešili srdce každého strašidla.  Verím, že zo zábavného popoludnia v ŠKD si naši žiaci odniesli len tie najlepšie zážitky.

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že jesenné prázdniny sa posúvajú na 30. októbra 2020 (piatok), pričom prázdniny budú aj 2. novembra (pondelok), 6. novembra (piatok) a 9. novembra (pondelok). Dôvodom je celoplošné testovanie COVID- 19.

          • Informácie o aktuálnom stave

          • Vážení rodičia!

            V súvislosti s aktuálnym stavom Vás informujeme:

            Dieťa, navštevujúce Základnú školu v Tomášovciach, bolo v kontakte s osobou, u ktorej bolo  potvrdené  ochorenie COVID-19. Dieťa je od 23.10.2020 v domácej karanténe, neprejavuje znaky ochorenia a ani ochorenie  u neho  zatiaľ nebolo potvrdené. Od 26.10.2020 škola prijíma opatrenie, podľa ktorého  neumožní prítomnosť sprevádzajúceho rodiča v budove ZŠ  u žiakov 1. ročníka. Škola sa naďalej  nachádza v zelenej fáze a pokračuje vo svojom bežnom režime. Odporúčame  Vám, aby ste v  nasledujúcich dňoch sledovali zdravotný stav svojho dieťaťa. O všetkých podstatných  zmenách Vás budeme informovať.

             

            Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka školy

        • Svetový deň potravín
          • Svetový deň potravín

          • V dňoch od 12. do 14. októbra vytvorili žiaci vo vestibule našej školy spolu s pani vychovávateľkami výstavku ovocia a zeleniny, spojenú so súťažou o najkrajšiu dekoráciu jesenných plodov. Víťazkou sa stala žiačka 1. ročníka N. Goljanová. Na druhom mieste skončil štvrták J. Kocúr a tretia priečka sa ušla S. Golianovi z 1. ročníka. Pri príležitosti Svetového dňa potravín, ktorí si pripomíname 16. októbra, žiaci v ŠKD diskutovali o zdravej výžive a vytvárali koláže na tému Stravujem sa zdravo. V rámci vyučovania výtvarnej výchovy sme sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže organizovanej Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou pod názvom Chutné maľovanie. Zmyslom týchto aktivít bola snaha vytvoriť u detí  návyk zdravého stravovania s množstvom ovocia a zeleniny.