• Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Riaditeľka Základnej školy v Tomášovciach oznamuje rodičom a žiakom, že vianočné prázdniny budú trvať od 20. decembra 2021 do 9. januára 2022.

            Vyučovanie začne v pondelok 10. januára 2022.

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • Čas plynie ako voda. Ani sme sa nenazdali a je tu predvianočný čas, v ktorom nesmie chýbať náš školský Mikuláš. Na jeho príchod sme sa zodpovedne pripravili. Vyzdobili sme vianočné stromčeky, skrášlili naše triedy zimnou výzdobou a netrpezlivo sme čakali vzácnu návštevu. Mikuláša sme sa však nedočkali. Ale žiaci neboli smutní, lebo namiesto seba poslal svojho nebeského kuriéra, ktorý každého obdaroval balíčkom so sladkosťami. Vďačné deti mu poslali pozdrav s poďakovaním.

        • Aktuálne informácie zo Školského semaforu
          • Aktuálne informácie zo Školského semaforu

          •   V nadväznosti na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu súvisiacu s ochorením COVID-19 na Slovensku a zmenami opatrení Vás informujeme, že prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení vrátane špecifík dodržiavania protipandemických opatrení v školskom prostredí sa riadia manuálom ŠKOLSKÝ SEMAFOR, ktorý bol aktualizovaný dňa 26. 11. 2021 na webovej stránke ministerstva školstva: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/. Manuál je aktualizovaný z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva a zverejnenia nového rozhodnutia ministra.

            1. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 5 ks samotestov na domáce samotestovanie. Ich použitie je povinný hlásiť škole ( SMS, e- mailom, telefonicky). V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič: - kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup, - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu. Žiaci z triedy, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov, idú do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia).

            2. Z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu a pozastavenia uplatňovania COVID Automatu majú jazykové školy, ZUŠ a CVČ mimoriadne prerušené školské vyučovanie a prevádzku v období od 29. novembra 2021 do 7. januára 2022. Prevádzku je možné zabezpečiť iba dištančnou formou. Individuálna odborná činnosť je možná iba v CPPPaP a CŠPP.

            3. Žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, pokiaľ sa naňho nevzťahuje výnimka. Výnimka na nosenie rúšok pre žiakov ZŠ a SŠ bola zrušená 25. 11. 2021.

            4. Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

            5. Ostatné hromadné podujatia (napr. účelové cvičenia, didaktické hry, a pod.) sa neuskutočňujú. Rodičovské schôdzky sa konajú dištančnou formou. Toto obmedzenie neplatí v prípade úkonu prevzatia Ag samotestov.

            6. Krúžková činnosť sa nerealizuje.

            7. Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            8. V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia (častejšie vetranie a dezinfekcia, častejšia kontrola dodržiavania protiepidemických opatrení zo strany žiakov, minimalizovanie premiešavania žiakov z triedy s ostatnými triedami, atď.). Povinnosťou rodiča je aj bezodkladne nahlásenie karantény škole, ak bola žiakovi nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu. V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty žiaka za 2 dni pred jeho testovaním. V prípade, že bol žiak testovaný Ag samotestom a má pozitívny výsledok, rodič o tom bezodkladne informuje školu. Po pozitívnom výsledku Ag samotestu je potrebné overiť pozitívny výsledok Ag testom, ktorý je vykonaný v mobilnom odberovom mieste u oprávneného subjektu alebo PCR testom. V prípade, že žiak nemôže absolvovať Ag test v mobilnom odberovom mieste alebo PCR test, rodič bezodkladne kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole spôsobom, ktorý určí škola (SMS, e- mailom, telefonicky).

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

             Vynimka_z_karanteny.docx

             

            V Tomášovciach, 28.11.2021                                                                      Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka školy

             

        • Európsky týždeň boja proti drogám
          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Európsky týždeň boja proti drogám pripadá každoročne na tretí novembrový týždeň. Aj v tomto roku sme v našej škole  realizovali preventívne aktivity, ktorých cieľom bolo zdôrazniť význam prevencie v boji proti užívaniu drog a zároveň zvýšiť povedomie o následkoch ich užívania. Naším cieľom bolo formovať postoje a názory našich žiakov a ukázať pozitívne príklady zdravého životného štýlu. Žiaci si pozreli prezentáciu s názvom Prečo alkohol mení ľudí. Na jej základe vytvorili reklamu o škodlivosti užívania drog a preferovania zdravého života bez cigariet a alkoholu. Ďalší deň sme odolávali sladkému pokušeniu v celodennej aktivite Deň bez sladkostí. Týždeň sme zavŕšili pohybovou aktivitou Zober loptu- nie drogu. Žiaci súťažili v driblingu za 1 minútu. Víťazmi sa stali L. Horváthová (122x), Š. Skýpala (118 x), P. Tomašovič (111 x) a J. Juriček (106 x). Veríme, že nami realizované preventívne aktivity budú mať vplyv na zodpovedné správanie sa žiakov aj v budúcnosti.

        • Internetová súťaž iBobor
          • Internetová súťaž iBobor

          • V novembri sa žiaci našej školy zapojili do internetovej súťaže iBobor. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Súťaže sa môže zúčastniť každý žiak od 2. ročníka ZŠ. Podmienkou je, že každý účastník súťaže potrebuje samostatný počítač, prípadne tablet alebo mobilný telefón s prístupom na internet. Z našej školy sa do súťaže zapojilo 7 druhákov, 7 tretiakov a 13 štvrtákov. Súťažné úlohy sa líšili svojím zameraním, náročnosťou i spôsobom riešenia. Kým niektoré z úloh mali formu otázok s výberom odpovede zo štyroch možností, súťažiaci sa stretli i s interaktívnou úlohou, v ktorej mali presunúť, usporiadať alebo doplniť časť riešenia. Po splnení všetkých úloh sa žiaci dozvedeli výsledky. Tí najlepší získali titul Úspešný riešiteľ. Tento rok sa nimi stali žiaci 4. ročníka: L. Vreštiaková a M. Uhrin. Srdečne gratulujeme!

          • Aktuálne karanténne nariadenia

          • Škola sa aktuálne nachádza v červenej farbe školského semaforu. Ochorenie COVID 19 bolo potvrdené šiestim žiakov našej školy. Regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o nariadení karantény žiakom I., II. a III. triedy od 12.11. do 21.11.2021. V čase nariadenej karantény sa žiaci učia online. Vyučovanie vedú triedni učitelia a príslušní vyučujúci. Pri nástupe do školy v pondelok 22.11.2021 rodič predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            Odporúčanie:

            Ak rodič zistí pozitivitu cez samotest túto informáciu bezodkladne oznámi triednej učiteľke alebo vedeniu školy, aby mohli byť prijaté príslušné epidemické opatrenia.

            V prípade, že rodič zistí pozitivitu cez samotest, je potrebné ísť hneď na AG test do MOM, aby sa informácia dostala do systému NCZI. Na základe tejto informácie sa následne ostatní žiaci môžu prihlasovať na testovanie (úzke kontakty). Prosíme rodičov, aby prihlásili svoje dieťa prostredníctvom korona.gov.sk ( https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-patient-form_pcr.php) na PCR test a uviedli konkrétnu osobu ako úzky kontakt. V tomto prípade je PCR test zadarmo.

            V prípade objavenia sa náhlych príznakov (horúčka, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť) bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára dieťaťa a Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Lučenci.

             

            V Tomášovciach  18.11.2021                                                               Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka školy

             

             

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že jesenné prázdniny budú trvať od 28. októbra do 1. novembra 2021. Vyučovanie po prázdninách začína v utorok 2. novembra 2021.

            Pri vstupe do školy po jesenných prázdninách žiak predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. 

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

        • Halloween v škole
          • Halloween v škole

          • Týždeň pred jesennými prázdninami sa v našej škole niesol v „halloweenskej“ atmosfére. Halloween je jedným zo sviatkov, kedy deti môžu ukázať svoju kreativitu v podobe masiek a vyrezaných tekvíc. Žiacke výtvory našu školu oživili a strašidelne vyrezané tekvice svietili pred vchodom do budovy školy. Kostýmy všemožných strašidiel sveta sa ukázali na Halloweenskej párty, ktorá sa konala netradične na školskom dvore. Tí, ktorí prišli, si mohli zasúťažiť, zatancovať a zabaviť sa so spolužiakmi. Bolo to príjemná bodka za týždňom, po ktorom sa našim žiakom začínajú jesenné prázdniny.

        • Výstavka jesenných plodov
          • Výstavka jesenných plodov

          • Je krásne jesenné obdobie s bohatou úrodou ovocia a zeleniny. V tomto čase  sme v ŠKD realizovali výstavu voňavých jesenných plodov, ktoré skrášlili naše priestory. Žiaci mali možnosť vidieť tradičné druhy ovocia a zeleniny z našich záhrad a polí a naaranžované výtvory z nich. Výstavka bola spojená so súťažou o najkrajšiu dekoráciu jesenných plodov. Víťazom sa stal E. Ifrim (1. miesto). Ďalšie umiestnenie v súťaži získali L. Vreštiaková (2. miesto), N. Goljanová (3. miesto), M. Gasper (4. miesto) a Z. Murínová (5. miesto). Ďakujeme všetkým žiakom za ich výtvory, ktorými nám spríjemnili a rozvoňali interiér školy.

             

        • Škola od 11.10. do 15.10.
          • Škola od 11.10. do 15.10.

          • V týždni od 11.10. do 15.10. 2021 je škola v oranžovej fáze školského semaforu. Žiaci 1., 2. a 3. ročníka sa učia dištančne z dôvodu nariadenej karantény Úradom verejného zdravotníctva v Lučenci. Žiaci 4. ročníka sa vyučujú prezenčne podľa platného rozvrhu hodín. 

            Prevádzka školy bude nasledovná:

            1. Ranný ŠKD nebude v prevádzke.

            2. Príchod žiakov do školy od 7:45 do 8:00 h.

            3. Popoludňajší ŠKD v prevádzke od skončenia vyučovania do 15:30 h.

            4. Školská jedáleň bude v bežnej prevádzke.

            5. Vo štvrtok 14.10. sa etická výchova nebude vyučovať.

            Odporúčam pretestovanie detí v pondelok ráno pred odchodom do školy.

            O prípadných zmenách Vás budeme včas informovať.

             

            V Tomášovciach  10.10.2021                  Mgr.  A. Kocúrová, riaditeľka ZŠ

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Biela pastelka je symbolom neviditeľných línií, symbolom sveta nevidiacich, príležitosťou prejaviť ľudskú ušľachtilosť a solidaritu. Ochotu pomáhať prejavili naši žiaci tým, že sa v piatok 24. septembra už štvrtýkrát zapojili do celoslovenskej zbierky Biela pastelka. Naše žiačky L. Demeová a L. Kálmánová sa stali dobrovoľníčkami a v bielych tričkách s logom Bielej pastelky zbierali príspevky od svojich spolužiakov v základnej škole i od dospelých v uliciach Tomášoviec. Všetci darcovia získali symbolickú pastelku ako poďakovanie za dobré srdce a dobrovoľný finančný príspevok. Ďakujeme, že aj vďaka vašej podpore môže Biela pastelka písať krajší príbeh v životoch ľudí nevidiacich a slabozrakých.

        • Pozvánka na triedne RZ
          • Pozvánka na triedne RZ

          •  Vážení rodičia!                                      

            Pozývame Vás na prezenčné triedne RZ žiakov 1.-4. ročníka, ktoré sa uskutoční dňa 16.9.2021 v nasledujúcich časoch:                                                                                      

            I. trieda (1. ročník) o 16:00 h (trieda na prízemí)

            II. trieda (2. a 3. ročník) o 16:30 h (trieda na poschodí)

            III. trieda (4. ročník) o 15:30 h (trieda na poschodí)

            Súčasťou triednej schôdze RZ bude aj voľba nových členov do Rady školy a preberanie Ag testov pre Vaše deti, preto je Vaša účasť veľmi potrebná. Rodičia, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť RZ si dohodnú náhradný termín s triednou učiteľkou. 

             

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Aj v školskom roku 2021/2022 vyhlasuje Základná škola v Tomášovciach súťaž v zbere starého papiera a pozýva svojich žiakov, aby sa zapojili do zberu tejto vzácnej druhotnej suroviny. Zber bude prebiehať v dňoch od 13. do 24. septembra 2021. Zviazaný a odvážený papier žiadame zhromažďovať pred školskou telocvičňou denne v čase od 15:30 do 17:30 h. Rodičia žiakov 1. ročníka tak môžu urobiť aj v čase sprevádzania svojich detí do/zo školy.                  Ďakujeme, že zberom starého papiera zachraňujete naše lesy!

             

        • Jesenné cvičenie v prírode
          • Jesenné cvičenie v prírode

          • Priaznivé septembrové počasie využili žiaci našej školy na rozvíjanie pohybových zručností  a upevňovanie zdravia. Po veľkej prestávke sa premiestnili na multifunkčné ihrisko, kde absolvovali jesenné cvičenie v prírode. Svoju telesnú zdatnosť a pohybovú  výkonnosť si rozvíjali športovými a loptovými hrami. Cvičenie v prírode dalo žiakom možnosť stráviť čas v prírode a na čerstvom vzduchu a zároveň si rozvíjali svoje pohybové schopnosti zaujímavými aktivitami. Hry podľa vlastného výberu ukončili cvičenie a navodili príjemnú  atmosféru, s ktorou sa žiaci vrátili späť do školy.   

        • Začal sa nový školský rok
          • Začal sa nový školský rok

          • Druhého septembra areál našej školy po čase opäť ožil. Po dvoch mesiacoch prázdnin sa v jeho priestoroch stretli žiaci, ich rodičia, pedagogickí i prevádzkoví zamestnanci, aby sa spolu zúčastnili slávnostného otvorenia školského roka 2021/2022. Po hymne SR slávnostné zhromaždenie otvorila riaditeľka školy Mgr. A. Kocúrová. Vo svojom príhovore všetkých privítala a informovala prítomných žiakov a  rodičov o organizačnom zabezpečení školy v nastávajúcom školskom roku. Zhromaždenie pozdravil aj zástupca starostu obce pán J. Petian. Zaželal žiakom pokojný školský rok, aby mohli bez obmedzení dosahovať čo najlepšie študijné výsledky. Začína nový školský rok. Veríme, že bude naplnením našich predsavzatí a plánov do budúcnosti.

          • Prevádzkové podmienky v základnej škole od 3.9.2021

          • Na základe manuálu Školský semafor, ktorý vydalo MŠVVaŠ SR, riaditeľka základnej školy informuje rodičov a žiakov o prevádzkových podmienkach školy v období od 3. septembra 2021 s cieľom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach po dobu trvania pandémie ochorenia COVID 19.

            Vstup do školy

            • vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou - vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka
            • Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_navstevnika.docx
            • rodičia do areálu školy nevstupujú, okrem rodičov žiakov I. ročníka z dôvodu prvotnej adaptácie žiakov na nové prostredie
            • rodič predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_ziaka.docx

            Harmonogram ranného príchodu žiakov do školy

            • žiaci 2.,3. a 4. ročníka od 7:25  do 7:45 h
            • žiaci 1. ročníka od 7:45 do 8:00 h
            • pri vchode bude realizovaný ranný filter (meranie telesnej teploty a dezinfekcia rúk)

             Prekrytie horných dýchacích ciest

            • žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR

            Výnimku z povinnosti nosiť rúško majú:

            •  deti do 6 rokov, deti v materských školách, deti, plniace povinné predškolské vzdelávanie v registrovaných nesieťových zariadeniach, žiaci so závažnými poruchami autistického spektra, žiaci so sluchovým postihnutím alebo so stredným a ťažkým mentálnym postihnutím a pedagógovia týchto žiakov
            • osoby pri výkone športu v interiéri a v exteriéri
            • zamestnanci nachádzajúci sa na pracovisku sami
            • čas potrebný na konzumáciu pokrmov a nápojov v jedálni

            Prerušenie vyučovania, karanténa

            • riaditeľ, po informovaní zriaďovateľa, môže preventívne prerušiť vyučovanie v triede alebo viacerých triedach (nie však v celej škole), v ktorej sa vyskytla osoba pozitívna na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred jej testovaním
            • ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, idú žiaci z triedy do 14-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény)

            Výnimku z karantény má osoba, ktorá:

            • je najmenej 14 dní po aplikácii 2. dávky očkovacej látky (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V)
            • je najmenej 21 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky (Johnson&Johnson)
            •  je najmenej 14 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19
            • prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami

            Tlačivo- výnimka z karantény je možné priniesť triednemu učiteľovi. Akceptujeme aj sken vyplneného tlačiva.

            Vynimky_z_karanteny.docx

            Ospravedlňovanie žiaka

            • rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní
            • pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich pracovných dní predkladá potvrdenie o chorobe vydané detským lekárom

            POTVRDENIE_o_choroba_skola.docx

            Nárok na OČR

            • rodič má nárok na OČR, ak  RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov alebo žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára
            • ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

            Antigénové testy určené na domáce samotestovanie

            • každý žiak základnej, strednej a špeciálnej školy, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 5 ks samotestov na domáce samotestovanie. Z dôvodu vysokého záujmu rodičov bude doskladňovanie zásob Ag samotestov prebiehať od 2.9.2021. Okresné úrady v sídle kraja budú kontaktovať školy s bližším informáciami o termíne, kedy si môžu vyzdvihnúť ďalšie zásoby.

            Rôzne

            Organizácia vyučovania:

            • 1. vyučovacia hodina      8:00-  8:45 h
            • 2. vyučovacia hodina      8:55-  9:40 h
            • Veľká prestávka:           9:40- 10:10 h  (v priaznivom počasí pobyt na školskom dvore)
            • 3. vyučovacia hodina   10:10- 10:55 h
            • 4. vyučovacia hodina   11:05- 11:50 h
            • 5. vyučovacia hodina   12:00- 12:45 h
            • 6. vyučovacia hodina   13:05- 13:50 h

            Prevádzka školského klubu detí:

            • ranný školský klub detí  od 6:30 h do začiatku vyučovania
            • popoludňajší školský klub detí od skončenia vyučovania do 16:00 h.

             

             V Tomášovciach, 02.09.2021                                                             Mgr. A. Kocúrová, riaditeľka školy

             

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční dňa 2.septembra 2021 (štvrtok) o 8:00 h na školskom dvore. Prosíme žiakov a rodičov, aby do školy nevstupovali a zhromaždili sa na školskom dvore. Po slávnostnom otvorení sa žiaci s triednymi učiteľkami presunú na krátku triednickú hodinu do tried. V prípade nepriaznivého počasia prichádzajú žiaci o 8.00 h do svojich tried, kde následne pokračujú triednické hodiny.

            Opatrenia:

            • Dňa 2.9.2021 môžu zákonní zástupcovia vstúpiť do areálu školy (školský dvor) na nevyhnutne dlhý čas a tým je slávnostné otvorenie školského roka. Do budovy školy (vrátane tried) môže vstúpiť iba jeden z rodičov žiakov 1. ročníka. Ostatní rodičia do školy nevstupujú.
            • Rodičia vyplnia za dieťa tlačivo o bezpríznakovosti, ktoré si môžu stiahnuť zo stránky školy alebo ho budú mať k dispozícii 2. septembra pred budovou školy. Tlačivo o bezpríznakovosti vyplní za seba aj zákonný zástupca, ktorý vstupuje so žiakom 1. ročníka do budovy školy.
            • Žiaci a rodičia, ktorí vstupujú do budovy školy, si dezinfikujú ruky a majú rúško.
            • Žiaci 1. ročníka si prinesú školské tašky.
            • Prevádzka školského klubu detí a školskej jedálne začína v piatok 3.septembra 2021.

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_ziaka.docx

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_navstevnika.docx

             

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

          • V stredu 30. júna sme slávnostne ukončili školský rok 2020/2021 spoločným stretnutím žiakov a pedagógov na školskom dvore. Pozvanie prijal aj pán starosta Ing. J. Mičuda. Zhromaždeniu sa prihovorila riaditeľka školy Mgr. A. Kocúrová. Zhodnotila celoročnú prácu žiakov i učiteľov a vyslovila poďakovanie za dosiahnuté úspechy. V závere zaželala žiakom pekné prázdniny a pedagógom príjemne strávenú dovolenku. 

        • Informácie k ukončeniu školského roka
          • Informácie k ukončeniu školského roka

          • Vážení rodičia!

            Informujeme Vás o priebehu posledného školského dňa. Slávnostné ukončenie školského roka sa uskutoční 30. júna 2021. Príchod žiakov do školy je o 8:00 h. O 8:30 h sa žiaci zhromaždia na školskom dvore, kde sa im prihovorí riaditeľka školy a zriaďovateľ školy Ing. J. Mičuda. Potom sa žiaci odoberú do tried a z rúk svojich triednych učiteliek obdržia vysvedčenia. Nakoľko v tento deň nebude v prevádzke ŠKD o 10:00 h žiaci, ktorí sa prihlásili na stravu  pôjdu obedovať a všetci ostatní žiaci školu opustia.

        • Koncoročná Akadémia
          • Koncoročná Akadémia

          • Koniec  roka je úzko spätý s hodnotením celoročnej práce. V predposledný deň školského roka 2020/2021 sme sa zhromaždili na školskom dvore a na koncoročnej Akadémii sme vyhodnotili  školské i mimoškolské úspechy našich žiakov. Výsledky v mimoškolských žiackych súťažiach vyhodnotila  pani učiteľka Fungáčová. Ocenení žiaci získali titul Úspešný riešiteľ  a vecné ceny. Prospech, správanie a reprezentáciu školy vyhodnotili triedne učiteľky. Ako poďakovanie za celoročnú prácu si žiaci odniesli pochvaly od svojich triednych učiteliek. Na záver bolo vyhodnotenie v zbere starého papiera. Najviac papiera nazbieral a zaslúžene obsadil  1. miesto žiak 2. ročníka P. Janík. Uznanie však patrí všetkým, ktorí sa do zberu zapojili, lebo tým pomáhajú chrániť naše lesy. Vedenie školy ďakuje všetkým oceneným žiakom za ich celoročnú obetavú prácu a úprimne sa teší z ich úspechov.